MIKE MEIJER

drumles voor beginners en gevorderden van 6 tot 86 jaar

home links videos

Drijf mee op de stroom

Het tempo is net een sneltrein die nooit meer stopt en op één constante snelheid langs de stations raast. Je komt wel làngs die stations, maar je stopt er nooit. Als je drumt als een stoptrein, ga je van station éé naar twee naar drie en naar vier. Op sommige stations moet je een klap op de snare geven en op weer een andere een klap op de hihat. Als je nu een klap (het station) mist, ligt je hele reisschema aan diggelen! Maar als je in de sneltrein zit, geef je die klappen als je het station voorbij ziet komen. Als je nu een klap mist is er niks aan de hand: je bent gewoon op tijd op het volgende station, en daar heb je weer een kans

Ik zie tijd (en dus ook tempo) ongeveer zo:

We zien een onmetelijk groot, wit vlak. Het is volkomen egaal en strekt zich naar alle kanten uit tot zover we kunnen zien. In een vast tempo, met een vaste snelheid, glijdt het langs. In een poging er grip op te krijgen zetten we er ruitjes op (een grid). Als we het over tijd hebben, verdelen we het vlak in seconden, uren, eeuwen en zo verder. Als we het over tempo hebben, kunnen we de ruitjes zo groot of zo klein maken als we willen en ook kunnen we de ruitjes, wanneer we maar willen veranderen van grootte.

Het maakt de tijd niet uit
zij glijdt toch wel verder.

Meer over onder andere de geschiedenis van het drumstel, hoe je kunt leren drummen, hoe je een drumstel of bekkens koopt en wat swingen nu eigenlijk is, kun je vinden in mijn boek over drummen, drums en drummers. Het heet BOEM! en is te bestellen bij iedere boekhandel maar ook op BOL.com.

BOEM! (over drummen, drums en drummers) door Mike Meijer
ISBN nummer 978-90-801938-5-7 prijs: €16,50